ADOPSJON

Viktig informasjon om adopsjon

Det å adoptere katt fra for eksempel dyrebeskyttelsen eller andre organisasjoner er en svært god gjerning. Du hjelper et individ som på et tidspunkt i livet sitt har hatt det veldig tøft. Men før du bestemmer deg for å anskaffe katt bør du tenke nøye gjennom noen ting.

87970788_204634997404983_6762198176716816384_n

SPØRSMÅL

HAR JEG TID?

En katt trenger daglig kontakt med mennesker. Skal du på ferie eller bare på en liten helgetur må du ha noen som kan passe den. Det er ikke lov å overlate dyr til seg selv over flere dager! Tilsyn hver dag er obligatorisk. Allier deg med venner, familie eller naboer dersom du skal bort. Kanskje noen kan bo i huset ditt mens du er borte?

GAMMEL ELLER UNG KATT ?

De er like verdifulle! En gammel katt trenger like mye kjærlighet som en ung katt om ikke mer. Katten er helt avhengig av deg og din omsorg uansett alder. En katt kan bli opptil 15 til 20 år gammel med godt stell og oppfølging. Så om du velger å adoptere en katt på 15 år så kan den likevel ha noen gode år igjen å leve.

HAR JEG RÅD?

Katter trenger helsesjekk av Veterinær minst en gang i året. Den skal ha vaksine og ormekur osv, samt jevnlig sjekk av tenner. Katten skal også ha riktig og næringsrikt fór som du for eksempel kan kjøpe hos veterinær. Billig fór som du kjøper på butikk bør ikke være hoved fóret. Med riktig og næringsrik mat forlenger du kanskje levetida på katta og forebygger sykdommer.

Husk at katter er veldig selskapssyk og dersom du har innekatt kan det være lurt å ha to slik at de har selskap i hverandre når du er på jobb. Dyrebeskyttelsen Mo i Rana tar 1200 kr. for katter under åtte år og 800kr for de over åtte år. Da slipper du å tenke på kastrering og Id merking/chipping og det i seg selv er jo en liten kostnad. Vi ønsker at katter som blir adoptert får et godt og stabilt hjem resten av sitt liv og er derfor nøye på at det er snille mennesker katten kommer til. Vi ønsker deg lykke til med din nye firbeinte bestevenn og måtte dere få mange gode år sammen!

ER JEG ELLER NOEN ANDRE I HUSSTANDEN ALLERGISKE?

Dette må du finne ut av før du anskaffer katt. Å bli omplassert flere ganger er ikke ideelt for katta. Det kan oppleves veldig stressende for katter som allerede kan ha hatt traumer fra før. Et godt og stabilt liv er det aller beste for pus.

 

Kontrakten for ny eier, hvilket innebærer:

 

 

  1. Ny eier plikter å sørge for å følge opp katten med årlig helsekontroll, vaksiner og ormekur, se helsebok for neste vaksine og ormekur.
  2. Ny eier plikter å sørge for at katten får daglig stell og pass av egnede personer i ferier og lignende.
  3. Ny eier forplikter seg til straks å melde Dyrebeskyttelsen hvis katten skulle bli borte, samt gjøre alt en kan for å finne den igjen, dvs. annonsere i aviser, på nettet, sette oppslag m/bilde og beskrivelse i nabolaget, butikker osv
  4. Nye eier plikter å holde katten inne i minimum 4 uker. Kattunger skal holdes inne til de er 6. måneder og være sterilisert før de kan være ute på egenhånd
  5. Ny eier plikter seg til IKKE å selge, omplassere eller avlive katten etter overtakelse, uten at Dyrebeskyttelsen kontaktes først. DN har da rett til å ta katten tilbake
  6. Eier er selv ansvarlig for at det er oppdatert eier informasjon på dyreidentitet.no. Hvis katten blir funnet, vil du som eier raskt bli kontaktet. Særlig viktig er dette hvis katten blir funnet død eller skadet.
  7. Ny eier har undersøkt reglene for husdyrhold på sin adresse og garanterer at det er lov å holde katten
  8. Ny eier er klar over at Dyrebeskyttelsen har rett til å ta katten tilbake, hvis denne kontrakten blir brutt.